Πώς μπορώ να επιλέξω τη σωστή κάμερα ασφαλείας

Ποια κάμερα ασφαλείας να επιλέξω; Που να το βάλω; Ερωτήσεις όπως αυτές πρέπει να απαντηθούν καθώς αποφασίζετε να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου σας. Στη συνέχεια, θα κάνουμε μια επισκόπηση του τι ακριβώς πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε την κομψή κάμερα ασφαλείας για τις απαιτήσεις σας και να γνωρίζετε την κομψή θέση για εγκατάσταση.

Επιλογή της σωστής κάμερας

 

Οι καμερες ασφαλειας έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά για διαφορετικούς σκοπούς. Όταν καθοριστεί η περιοχή και τα αντικείμενα που πρόκειται να επιτηρηθούν, θα πρέπει στη συνέχεια να καθορίσετε τα χαρακτηριστικά της κάμερας ώστε να ταιριάζουν με τις απαιτήσεις ασφαλείας της ένωσης.

Διορθώθηκε ή μετατόπιση, κλίση και ζουμ (Κάμερες PTZ); Όταν μπαίνεις σε μια δομή, έχεις ποτέ την αίσθηση ότι κάποιος σε ακολουθούσε; Τι θα λέγατε να σας ξαπλώσω; Αναζητήστε και μπορεί να δείτε έναν από τους δύο τύπους καμερών Fixed ή PTZ. Η σταθερή κάμερα θα κοιτάζει απλώς μια συγκεκριμένη προβολή. Η κάμερα PTZ θα παρακολουθεί τη σκηνή με κινήσεις όπως πάνω και κάτω, αριστερά και δεξιά, μεγέθυνση και σμίκρυνση. Οι σταθερές κάμερες είναι φθηνότερες ($ 200 έως $ 500 για σταθερές έναντι 2000 $ ή περισσότερο για PTZ) και επομένως χρησιμοποιούνται εκτενέστερα. Οι σταθερές κάμερες δεν καλύπτονται γενικά σε ημερήσια βάση, ενώ οι PTZ γενικά καλύπτονται. Οι κάμερες PTZ χρησιμοποιούνται επίσης γενικά όταν υπάρχει διαθέσιμο εργατικό δυναμικό ασφαλείας για την κάλυψη των καμερών από ένα κεντρικό δωμάτιο ασφαλείας.

Megapixel ή τυπική περιγραφή; υποθέστε την ποιότητα εικόνας μιας τηλεόρασης HD σε σύγκριση με την ποιότητα εικόνας της τηλεόρασης στην οποία είχατε εκτεθεί όταν ήσασταν παιδί και ας υποθέσουμε ότι η ποιότητα εικόνας των φωτογραφιών σε σύγκριση με την ποιότητα εικόνας μόλις πριν από 10 φορές

. Η πρόοδος από την τυπική σε ποιότητα εικόνας υψηλής περιγραφής σημαίνει ότι τα χαμηλότερα στοιχεία στις εικόνες μπορούν να συνδεθούν και να χρησιμοποιηθούν ως τεκμηρίωση ή προτάσεις κατά την απόκτηση μιας βιντεοκασέτας παρακολούθησης. Περίπου 4 από τις βιντεοκασέτες παρακολούθησης που πωλήθηκαν το 2008 ήταν υψηλής περιγραφής αλλά λόγω της καθαρότητας των εικόνων. Κάμερες με υψηλή περιγραφή επιλέγονται όλο και περισσότερο από συλλόγους. Οι κάμερες ασφαλείας μπορούν να έχουν ανάλυση έως και 16 megapixel, ενώ μια τηλεόραση υψηλής περιγραφής έχει όριο τα 3 megapixel.

Αναλογικό ή IP; Η διαφορά μεταξύ των δύο είναι η ίδια μεταξύ μιας βιντεοκάμερας που εγγράφει σε βιντεοκασέτα αλληλογραφίας (αναλογική) και μιας πλήρως ψηφιακής βιντεοκάμερας (IP). Ενώ και οι δύο τύποι μπορούν να μεταδοθούν μέσω δικτύου, μια αναλογική κάμερα απαιτεί ένα παράρτημα για να το κάνει. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τη χρήση καμερών παρακολούθησης βιντεοκασέτα IP είναι ότι μόνο οι κάμερες IP μπορούν να έχουν ανάλυση megapixel. Οι υπέρυθρες και θερμικές κάμερες είναι διαθέσιμες μόνο σε αναλογική, ακόμα. Οι κάμερες IP αντικαθιστούν ευρέως τις αναλογικές κάμερες στο αίτημα παρακολούθησης βιντεοκασέτας και επί του παρόντος αντιπροσωπεύουν περίπου 20 πωλήσεις.

Χρώμα, θερμικό ή υπέρυθρο; Με τις κάμερες ασφαλείας, το χρώμα μπορεί να είναι ωφέλιμο σε χαμηλό φωτισμό, αλλά αυτή είναι σχεδόν η μοναδική φορά. Σε αυτήν την περίπτωση, μια υπέρυθρη ή θερμική κάμερα θα ήταν ωφέλιμη καθώς παράγουν ασπρόμαυρες εικόνες. Οι ασπρόμαυρες εικόνες δεν θα συνδυάζονται στο σκοτάδι όπως οι έγχρωμες εικόνες. Επομένως, οι έγχρωμες κάμερες θα ήταν πιο κατάλληλες για παρακολούθηση κατά τη διάρκεια της ημέρας ή σε καλά φωτισμένους χώρους. Τα υπέρυθρα ή τα θερμικά είναι πιο κατάλληλα για πιο σκοτεινές περιοχές. Οι κάμερες υπερύθρων χρησιμοποιούν φωτιστικά υπερύθρων για να παράγουν καθαρή εικόνα. Αυτά τα ειδικά φώτα κάνουν τις υπέρυθρες κάμερες πολύ πιο πολύτιμες, 2 έως 3 φορές πιο μακριά από τις έγχρωμες κάμερες. Οι θερμικές κάμερες είναι πράγματι πιο πολύτιμες και μπορούν να αποφέρουν από $5000 έως $000. Αυτές οι κάμερες παράγουν περιγράμματα αντικειμένων και δεν φέρουν καθόλου φωτισμό και θα ήταν καλές για περιοχές όπως στη μέση της ερήμου ή στο δάσος.

Θέση, θέση, θέση

Η κάμερα ασφαλείας είναι ένα βασικό στοιχείο παρακολούθησης και η τοποθέτησή της είναι τόσο κομβική όσο και η ίδια η κάμερα ασφαλείας. Η τοποθέτηση της φωτογραφικής μηχανής σε λάθος σημείο θα ήταν εξίσου αποτελεσματική με το να βάλετε τα μάτια πάνω από το φακό. Ο ίδιος ο σκοπός μιας κάμερας είναι να επισκοπεί την προσπάθεια και να καλύψει την ιδιοκτησία. Όταν τοποθετείτε μια κάμερα, πρέπει να λάβετε υπόψη τα μέσα που υπερασπίζονται και όλους τους πιθανούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να εισέλθουν στην ασφαλή περιοχή, γνωστά ως σημεία πνιγμού.