Αποθήκευση κορμού με χρήση ξύλινης σχάρας

Η αποθήκη ξύλου είναι μια από τις πιο σημαντικές πτυχές στη χρήση ξύλου και ο ευκολότερος τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι χρησιμοποιώντας μια ξύλινη σχάρα. Η χρήση ξύλου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε ενέργεια, να μειώσετε το κόστος θέρμανσης και να κρατήσετε εσάς και την οικογένειά σας ζεστά. Ακόμα, οι κατάλληλοι τρόποι αποθήκευσης ξύλου αγνοούνται συνεχώς. Αυτό οδηγεί σε σχετικά ανεπιθύμητες συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων

– Μολύνσεις από τρωκτικά, συμπεριλαμβανομένων αρουραίων, ποντικών, ρακούν και κάστορων

– μη οντότητα και αφθονία τερμιτών

– ανάπτυξη γης και μυκήτων

-υγρό ή υγρό ξύλο

– Δύναμη σάπιου ξύλου

-Ξύλο με χαμηλότερη θερμότητα

-Περαιτέρω βραχνό ξύλο

Το ξύλο πρέπει να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό μετά την κοπή του. Το ξύλο λύνεται ευκολότερα όταν είναι πράσινο και αν στεγνώσει μετά την κοπή, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να το επιλύσετε. Αφού κοπεί και ξεκολλήσει το ξύλο, το ξυλα για τζακι πρέπει να καρυκευτεί. Το καρύκευμα είναι η διαδικασία ξήρανσης του ξύλου. Το πιο σημαντικό μέρος του καρυκεύματος είναι η αποθήκη. Το ξύλο που αποθηκεύεται στο έδαφος μπορεί να οδηγήσει σε πρόσθετη υγρασία που δεν θα το επιτρέψει να στεγνώσει. Αυτό μπορεί επίσης να σαπίσει το ξύλο. Ένα ξύλινο ράφι κατασκευάζεται με μια συγκεκριμένη ανύψωση έτσι ώστε το κάτω μέρος και το υπόλοιπο ράφι να εκτίθενται σε στεγνό πρόσωπο. Αυτό επιτρέπει στο ξύλο να στεγνώνει ομαλά και αποτρέπει τη σήψη και την εξάπλωση του πυθμένα.

Η ξύλινη σχάρα πρέπει να τοποθετηθεί κάτω από το σπίτι κατά τουλάχιστον 20 βάσεις. Κρατώντας το ξύλο μακριά από το έδαφος θα βοηθήσει τα παράσιτα και τα τρωκτικά να κάνουν το ξύλο το σπίτι τους. Ωστόσο, τα έντομα και οι τερμίτες μπορούν να έλκονται στο ξύλο κατά τη διάρκεια της καρύκευμα. Κρατώντας το ξύλινο ράφι σας κάτω από οποιαδήποτε κατασκευή θα βοηθήσει τα έντομα και τους τερμίτες να ξεπεράσουν τη δομή.

Αν και το μεγαλύτερο μέρος του καρυκεύματος γίνεται μέσω των κομμένων άκρων από τις σχισμένες πλευρές, το ξύλο θα πρέπει να συσσωρεύεται έτσι ώστε ο αέρας να μπορεί να κυκλοφορεί γύρω από τους κορμούς. Κατά τη διάρκεια του καρυκεύματος, το ξύλο πρέπει να μένει ακάλυπτο όσο το δυνατόν περισσότερο για να επιτρέπεται η εισροή αέρα. Η κάλυψη του ξύλου θα οδηγήσει σε παγίδευση υγρασίας και πιθανή ανάπτυξη γης και μυκήτων. Συνιστάται να καλύπτετε την επάνω υποκάστα της ξύλινης σχάρας κατά τη διάρκεια της βροχής ή του χιονιού ενώ το ξύλο είναι καρυκεύματα. Αυτό είναι γενικά αρκετό για να βοηθήσει το ξύλο να βραχεί. Μόλις καρυκευτεί το ξύλο, μπορεί να καλυφθεί για να μην βρέχει και υγρασία.

Το ξύλο πρέπει να λαμβάνεται από την κορυφή του ραφιού, καθώς είναι γενικά το πρώτο ξύλο που στεγνώνει. Αυτό δίνει περισσότερο χρόνο για να καρυκεύονται τα κάτω ράφια. Η κατάλληλη αποθήκευση και καρυκεύματα είναι απαραίτητα για τη θερμική αποτελεσματικότητα και την καπνιστή του ξύλου. Το ξύλο που δεν είναι αποθηκευμένο σε ξύλινη σχάρα θα διατηρήσει πολύ περισσότερη υγρασία. Ως αποτέλεσμα, η περιττή υγρασία πρέπει να μαγειρεύεται όταν καίγεται. Η καύση χρησιμοποιημένου ξύλου χρησιμοποιεί τη θερμότητα από τη φωτιά για να μαγειρέψει την υγρασία, αποδίδοντας σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία για το σπίτι σας. Η περιττή υγρασία στο ξύλο οδηγεί επίσης σε περαιτέρω όχθη που μπορεί να γεμίσει το σπίτι σας.